Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015

Καλοκαιρινές... διακοπές;

    Tην πρώτη χρονιά που δούλεψα ο τότε σχολικός σύμβουλος μάς είχε πει "οι καλοκαιρινές διακοπές, δεν είναι διακοπές αλλά αναρρωτκή άδεια"!!!
   Έγινε το αστείο μας. Πιστεύαμε κι εμείς στο γνωστό "Υπάρχουν τρεις λόγοι για να γίνεις δάσκαλος: Ιούνιος, Ιούλιος Αύγουστος" και νιώθαμε τύψεις όταν μας έλεγαν ότι οι δάσκαλοι κάθεστε το καλοκαιρί.
    Μετά από 9 χρόνια δουλειάς και μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, με γεγονότα που επηρεάζουν την ψυχολογία σου κυρίως, κατάλαβα τι ακριβώς εννοούσε...
   Η κούραση σε αυτή τη δουλειά δεν είναι σωματική, είναι ψυχολογική. Οπότε όταν τελειώνε μια χρονιά χρειάζονταν 2 εβδομάδες περίπου για να φυγει η κούραση αυτή. Δυο εβδομάδες που δε θες να δεις βιβλία, να πιάσεις μολύβια, να ανοίξεις τον υπολογιστή, να ακούσεις παιδιά! Δυο εβδομάδες ύπνου! Φέτος αυτή η περίοδος κράτησε αρκετά παραπάνω.
    Κι έτσι έφτασε Αύγουστος για να μπορώ να νιώσω ότι αρχίσω να ηρεμώ και να "ξεκουράζομαι", ψυχολογικά. Και μόλις τώρα άρχισα να αναλογίζομαι τη χρονιά που πέρασε και να σκέφτομαι τη χρονιά που έρχεται.
    Οπότε τώρα αρχίζει η αναζήτηση, το διάβασμα, η σκέψεις, οι ιδέες... Για να δούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου