Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

Διακόσμηση πόρτας - η νέα "τρέλα"!

   Ανέκαθεν μου άρεσε να ετοιμάζω τη τάξη μου και να τη διακοσμώ για να υποδεχτεί τους μαθητές κάθε Σεπτέμβρη. Όπως επίσης μου αρέσει να αλλάζω τη διακόσμηση ανάλογα με τις εποχές. Αυτή είναι μια συνήθεια από το ιδιωτικό σχολείο στο οποίο ξεκίνησα να δουλεύω. Εκεί ντύναμε ανάλογα την εποχή το μεγάλο ταμπλό της τάξης μας.
   Τελευταία καθώς έψαχνα ιδέες στο Pinterest άρχισα να βλέπω όλο και πιο συχνά πόρτες από αίθουσες ντυμένες από πάνω μέχρι κάτω σε κάποιο θέμα, ζώο, ιδέα κτλ. Αυτό ήταν! Το μικρόβιο μου είχε ήδη κολλήσει και δε χρειάστηκε πολλή σκέψη για να αποφασίσω να το κάνω κι εγώ! 
   Η απόφαση ήταν εύκολη. Αλλά το θέμα; Εκεί μου πήρε αρκετή ώρα. Τελικά κατέληξα σε μια μεγάλη κουκουβάγια με τα μικρά της γύρω τριγύρω!
 


  Ας δούμε πώς την έφτιαξα...

   Υλικά
  • χαρτί του μέτρου
  • χαρτόνια
  • ψαλίδι
  • χάρακα
  • ταινία
  • ατλακόλ
  • χαρτί γκοφρέ
Βήμα 1ο    
Αρχικά αποφάσισα ποιο ήταν το θέμα που θα έφτιαχνα, για αρχή πήρα μια έτοιμη ιδέα από το ίντερνετ και έκανα μόνο μικρές αλλαγές.
     
Βήμα 2ο
Έντυσα όλη την πόρτα με χαρτί του μέτρου. Στη δική μου περίπτωση χρησιμοποίησα το μπεζ γιατι ταίριαζε στο σχέδιό μου. Αν δεν είχα αντίστοιχο χρώμα μπορούσα να το βάψω.
   
Βήμα 3ο
Μέτρησα κι έκανα ένα πρόχειρο πατρόν για τα κομμάτια τα οποία θα κολλούσα επάνω. 

Βήμα 4ο
Σχεδιάσα τα τμήματα σε χαρτόνια και τα έκοψα.

Βήμα 5ο
Τοποθέτησα πρόχειρα με λίγο ζελοτέιπ/κόλλα τα κομμάτια έπανω στην πόρτα που έχω ντύσει με χαρτί, για να δω πού πρέπει να τα τοποθετήσω και στη συνέχεια τα κόλλησα όλα με ατλακόλ αραιωμένη με νερό.

Βήμα 6ο
Κόλλησα τα κλαδιά δεξιά κι αριστέρα στην κουκουβάγια, το γρασίδι το οποίο πατάει και τοποθέτησα στα κλαδιά τις μικρές κουκουβάγιες τις οποίες βρήκα έτοιμες και απλά τις εκτύπωσα (αν θέλει κάποιος μπορεί να τις φτιάξει).
Βήμα 7ο
Έφτιαξα την ταμπελα και κόλλησα επάνω την καρτέλα με το όνομα του τμήματος.

Ετοιμη! 

Με τον ίδιο τρόπο έγινε και η πόρτα της Γ' τάξης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου